Om prosjektet

Karlshus Park gir deg muligheten til å bo moderne i helt nye og arealeffektive leiligheter med god standard, midt i Karlshus og Råde.
Kanskje vil en av prosjektets fire toppleiligheter med luftig plassering og utsikt være de mest attraktive for deg, eller foretrekker du i stedet plassering på bakkeplan med gressplener og dekorativ beplantning rett utenfor vinduet? Her er det flere alternativer å velge blant, og alle leilighetene har sine egne kvaliteter.

Prosjektet består av totalt 33 leiligheter fordelt på fire frittstående leilighetsbygg med moderne arkitektoniske uttrykk. Med kun fire etasjer på det høyeste vil bygningene ta hensyn til de åpne og luftige omgivelsene, samtidig som de inntrukkede toppleilighetene ligger høyt nok til å by på flott utsikt over landskapet i syd.

Under bakken bygges det et felles parkeringsanlegg som vil være lett tilgjengelig med heis fra samtlige etasjer i alle fire bygg.

 

Bygda foran byene…

 

Karlshus Park ligger midt i Karlshus, selve hjertet av Råde kommune. Her vil du bo moderne, med enkel tilgang til alle bygdas forretninger og tilbud. Spisesteder, forretninger og dagligvarebutikker finner du allerede innenfor få hundre meters gange. Omkring sentrumskjernen eksisterer det også et tilbud personlige og helserelaterte tjenester som frisør, apotek, legesenter, tannlege og fysioterapeut samt treningssenter. De mer urbane sentrumsområdene av Fredrikstad, Moss og Sarpsborg er innenfor en kjøretur på cirka 20 minutter. Legg spesielt merke til at holdeplass for ekspressbusser finnes rett utenfor. Her stopper busser til alle de store Østfoldbyene, TIMEkspressen til Fredrikstad og Oslo, samt Flybussen til Gardermoen. Litt lenger ned stopper også buss til Sykehuset Østfold Kalnes, som med bil er cirka 10 minutter unna.

Skal du med toget, er det under kilometeren å gå eller sykle ned til den pendlervennlige togstasjonen som nylig er betydelig oppgradert med moderne fasiliteter. Herfra tar toget deg til Oslo S på cirka timen, og etter den planlagte utbyggingen av jernbanen vil reisetiden forkortes betydelig.

For de yngste er det kort gangavstand til barneskolen, og veien er heller ikke lang til ungdomsskolen som er samlokalisert med idrettsparken. Ballbinge, skateramper og lekeapparater er i tillegg lett tilgjengelig i parken gode 300 meter unna, her ligger også den nærmeste barnehagen.

I Råde finner du store tur- og friluftsområder som både inkluderer Vansjøs utallige bukter, sund og øyer, og ikke minst kilometervis kystripe med mange fine badesteder. Fra Karlshus er det blant annet få minutter å kjøre til populære badestrender som Saltholmen på Saltnes og Storesand ved feriestedet Oven, om du ikke heller tar sykkelen fatt på gode sommerdager. Lysløype finner du ved ungdomsskolen, mens landeveiene fra Missingmyr og videre innover i fylket er ypperlige for treningsturer med sykkel.

Arkitektens ord

Med tomtens sentrale beliggenhet åpnes det for en mer urbane bebyggelse enn i villaområdet rundt. Bygningstypologi og utforming er gjort med fokus på estetikk og kvalitet hva gjelder boligene, uteoppholdsareal, materialbruk, mv. Bebyggelsen er organisert rundt et «indre» gårdsrom, som sikrer avskjerming mot støy fra rv110, samtidig som bygningsstrukturen skaper åpenheten mot omgivelsene og sikrer gode lys- og solforhold hva gjelder uteoppholdsareal og boligene. I tillegg til sammenhengende felles oppholdsareal på terreng vil private balkonger og takterrasser bidra til å sikre god tilgang til uteoppholdsareal for beboerne. Felles garasjekjeller under byggene bidrar til at en stor andel av tomta kan benyttes til gode uteoppholdsareal. Gjesteparkering vil bli tilrettelagt mot Mosseveien.

Bygg A og B mot Mosseveien tilnærmet like med tre og fire leiligheter pr. Plan fra 1-3. etg, samt tilbaketrukket leilighet i 4 etasje på hvert av byggene. Bygg C og D er beslektet med hus A og B, med henholdsvis 2 og 3 leiligheter på 1 og 2 etasjeplan. Tilbaketrukket del av bebyggelsen i 3 etasje blir en egen leilighet. Alle byggene får innvendig trapperom og heis med direkte tilgang til garasjekjeller og sportsboder i kjeller. Alle leilighetene vil være gjennomgående eller ensidig mot syd eller vest, og får gode lys- og solforhold. Leilighetene vil få min. ett soverom mot stille side, det samme for deler av oppholdsarealer samt balkong. I tillegg til god tilgang til felles uteoppholdsareal vil leiligheter i 1. etasje ha egne private uteoppholdsareal, mens leiligheter i øvrige etasje vil ha tilgang til store balkonger/privat takterrasse. Livsløpsstandard er lagt til grunn ved utforming av de fleste leilighetene.

Joachim Kolderup
Fagansvarlig / Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Telefon: 46 42 20 88
Epost: Joachim.Kolderup@krogsveen.no

 

Knut Dahl
Eiendomsmegler MNEF & Partner
Telefon: 98 23 96 72
Epost: Knut.Dahl@krogsveen.no